Laxspett med aprikos

26.6.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxspett med aprikos

Fira sommarvärmen – grilla soliga spett med aprikoser och lax. Smaksätt på medelhavsvis med citron och rosmarin.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g laxfilé
2 4 aprikoser
3 2 citroner
4 0,5 dl margarin
5 2 vitlöksklyftor
6 1 msk torkad rosmarin
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
Dessutom
1 8 grillspett

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 17 g
Protein 19 g 77 g
Fett 21 g 83 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 182 4726
Energi kcal 282 1130

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg grillspetten – om de är av trä – ca 30 minuter, så brinner de inte på grillen.

Lossa skinnet och skär laxfilén i fyra jämnstora bitar. Klyv avokadon, ta bort kärnan. Skiva citronerna. Trä fisken, aprikoserna och citronerna på spetten.

Lägg margarinet i en bunke. Pressa i vitlöken. Tillsätt rosmarin och rör om. Pensla spetten med kryddsmör, stek dem ca 8–10 minuter på medelvärme. Vänd spetten några gånger.

Tips: Grillspetten hålls bättre ihop, om du använder två spett per portion.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5