Laxsoppa med pepparrot

18.1.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxsoppa med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1 en bit purjolök
2 2 morötter
3 100 g rotselleri
4 5 potatisar
5 1 msk olja
6 1,2 l vatten
7 2 fiskbuljongtärning
8 4 msk pepparrot ur tub
9 500 g laxfilé
10 1 delikatessgurka
11 1 burk (150 g) crème fraîche
12 nypa salt
13 4 msk hackad dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 27 g 109 g
Fett 32 g 128 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 986 7945
Energi kcal 475 1899

Receptinformation

Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv purjolöken och skölj den omsorgsfullt. Skala morötterna och rotsellerin. Skär grönsakerna i tunna stickor. Skala och stycka potatisarna. Fräs purjolöken i olja i en kastrull. Tillsätt grönsakerna, fräs dem mjuka. Tillsätt vattnet, buljongtärningarna och pepparrotskrämen. Koka grönsakerna ca 10 minuter. Ta bort benen och skinnet från laxfilén, tärna köttet. Stycka gurkan. Tillsätt laxen, gurkan och crème fraîche i soppan. Koka upp, krydda med salt och hackad dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5