Laxsmörgås med förlorat ägg

19.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxsmörgås med förlorat ägg

Ägget är godast om gulan är rinnande. Du kan tillreda förlorat ägg bekvämt i ett knyte av plastfilm.

Ingredienser

4 portioner
1 4 ägg
2 4 skivor toast
3 4 msk majonnäs
4 4 - 8 sallatsblad
5 100 g varmrökt lax
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
7 0,25 tsk (¼ tsk) salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 48 g
Protein 13 g 53 g
Fett 15 g 59 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 976 3906
Energi kcal 234 934

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala, Muna
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Lägg ett rejält stycke plastfilm i en liten kopp. Tryck en fördjupning i filmen, knäck ägget i fördjupningen. Bind filmen till ett knyte med en strimla film.
  2. Lägg äggknytena i en kastrull med sjudande vatten. Koka 4 minuter.
  3. Ta upp knytena med en hålslev, låt dem svalna ett ögonblick och öppna dem.
  4. Rosta brödet. Bre majonnäs på brödskivorna. Lägg på sallat och lax, toppa med ägg.  Krydda med svartpeppar och salt. Servera omedelbart.

Tips: Gravad och kallrökt lax eller skinkskivor är också gott till förlorat ägg.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5