Laxsallad

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxsallad

Den här matiga laxsalladen kan tillredas direkt i lunchboxen.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g laxfilé
2 1 dl quinoa
3 2 dl vatten
4 0,5 citron, saften
5 1 msk olivolja
6 0,5 tsk salt
7 1 avokado
8 1 äpple
9 1 rödlök
10 1 påse blandsallat
Ättiksgurka
1 0,5 gurka
2 1 msk spritättika
3 0,5 tsk salt
4 0,5 tsk socker
Hummus på ärter
1 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
2 0,5 citron, saften
3 2 msk tahini (sesampasta)
4 0,5 tsk malen spiskummin
5 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 96 g
Protein 25 g 101 g
Fett 31 g 125 g
Kostfibrer 8 g 31 g
Energi kJ 2 022 8086
Energi kcal 483 1933

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini (sesampasta)

Provat recept

Instruktioner

Skölj quinoa under rinnande hett vatten i ett durkslag. Koka under lock ca 15 minuter. Låt quinoa rinna av. Rör i citronsaft, olja och salt.

Tillred ättiksgurkan. Skär gurkan i tunna skivor med en osthyvel. Rör gurkskivorna och kryddorna i en bunke.

Tillred ärthummus. Koka ärterna en minut i en skvätt vatten. Skölj dem under rinnande vatten i ett durkslag. Lägg dem i en mixer tillsammans med de övriga ingredienserna. Kör till en pasta.

Skär laxfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek fisken i en stekpanna. Krydda lätt med salt.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon och äpplet, skiva löken. Fördela först sallaten och sedan resten av ingredienserna i portionsskålar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5