Laxsallad

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxsallad

Den här matiga laxsalladen kan tillredas direkt i lunchboxen.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g laxfilé
2 1 dl quinoa
3 2 dl vatten
4 0,5 citron, saften
5 1 msk olivolja
6 0,5 tsk salt
7 1 avokado
8 1 äpple
9 1 rödlök
10 1 påse blandsallat
Ättiksgurka
1 0,5 gurka
2 1 msk spritättika
3 0,5 tsk salt
4 0,5 tsk socker
Hummus på ärter
1 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
2 0,5 citron, saften
3 2 msk tahini (sesampasta)
4 0,5 tsk malen spiskummin
5 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 96 g
Protein 25 g 101 g
Fett 31 g 125 g
Kostfibrer 8 g 31 g
Energi kJ 2 022 8086
Energi kcal 483 1933

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini (sesampasta)

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj quinoa under rinnande hett vatten i ett durkslag. Koka under lock ca 15 minuter. Låt quinoa rinna av. Rör i citronsaft, olja och salt.

Tillred ättiksgurkan. Skär gurkan i tunna skivor med en osthyvel. Rör gurkskivorna och kryddorna i en bunke.

Tillred ärthummus. Koka ärterna en minut i en skvätt vatten. Skölj dem under rinnande vatten i ett durkslag. Lägg dem i en mixer tillsammans med de övriga ingredienserna. Kör till en pasta.

Skär laxfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek fisken i en stekpanna. Krydda lätt med salt.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon och äpplet, skiva löken. Fördela först sallaten och sedan resten av ingredienserna i portionsskålar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5