Laxsallad med linser

25.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxsallad med linser

Gröna linser absorberar smaker och berikar en laxsallad.

Ingredienser

4 portioner
1 3 dl gröna linser
2 4 msk soltorkade tomater, tärnade i olja
3 400 g laxfilé
4 1 msk sojasås
5 1,5 tsk cajunkrydda (utan salt)
6 1 tsk salt
7 250 g körsbärstomater
8 0,5 gurka
9 1 rödlök
10 1 kruka rucola
Dressing
1 1 limefrukt, saften
2 1,5 msk olja av de soltorkade tomaterna eller olivolja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 130 g
Protein 34 g 138 g
Fett 21 g 83 g
Kostfibrer 7 g 28 g
Energi kJ 1 912 7648
Energi kcal 457 1828

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj linserna och koka dem enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och låt dem rinna av. Blanda till dressingen och häll den över linserna. Tillsätt de soltorkade tomaterna. Bena laxen omsorgsfullt. Lägg filén med skinnsidan nedåt på en oljad grillplatta eller på en het grill. Rosta den ordentligt. Vänd och minska värmen. Stek fisken nätt och jämnt färdig. Krydda med sojasås, cajunkrydda och salt. Vänd styckade tomater och gurka, skalad och hackad lök och rucola med linserna. Stycka laxen, tillsätt i salladen.

Tips:
Man kan ta bort ben med en skalarkniv. Placera kniven så benets ända råkar i springan, greppa benet, vänd kniven snett och ryck.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5