Laxröra

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxröra

Fiskröran på kokt lax och kallrökt regnbågsforell smakar på bröd och blinier.

Ingredienser

8 portioner
1 400 g laxfilé
2 0,5 tsk salt
3 6 dl fiskbuljong
4 150 g kallrökt regnbågsforell
5 200 g naturell färskost
6 150 g crème fraiche
7 3 tsk pepparrotskräm
8 0,5 - 1 saften av citron
9 0,5 dl hackad dill och gräslök
10 1 tsk salt
11 0,25 tsk (¼ tsk) vitpeppar
12 2 - 3 msk kapris
13 0,5 tsk rosépepparkorn

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 14 g
Protein 14 g 111 g
Fett 23 g 182 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 131 9049
Energi kcal 270 2163

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna noggrant alla ben. Strö salt över, låt filén ta smak i 15 minuter. Koka upp fiskbuljongen. Lägg laxen i spadet med skinnsidan nedåt. Se till att spadet täcker fisken helt. Sjud laxen på svag värme 10–12 minuter eller tills den är nätt och jämnt färdig. Ta upp fisken med en hålslev.

Hacka den rökta laxen. Rör samman färskost och crème fraiche. Tillsätt och rör i rökt lax, pepparrotskräm, citronsaft och örter. Krydda med salt och vitpeppar.

Avlägsna skinnet och det synliga fettet från den kokta laxen. Stycka fisken med en gaffel och vänd fisken försiktigt i färskoströran. Smaka av, tillsätt salt om det behövs. Strö kapris och rosépeppar på ytan. Låt röran ta smak i kylskåp ett par timmar.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5