Laxpoke i salladsskål

17.1.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxpoke i salladsskål

Fyll salladsblad med hawaiikryddad lax och blodgrapefrukt. Kalasa med fingrarna!

Ingredienser

4 portioner
1 500 g regnbågsfilé
2 2 blodgrapefrukter
3 2 stjälkar salladslök
4 1 vitlöksklyfta
5 1 röd chili
6 0,5 dl sojasås
7 1 msk sesamolja
8 1 msk sesamfrö
Dessutom
1 1,5 dl basmatiris
2 1 påse bladsallat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 140 g
Protein 26 g 103 g
Fett 19 g 76 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 742 6966
Energi kcal 416 1665

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

a bort skinnet och eventuella ben från laxfilén. Skär laxen i 1-1 ½ cm portionsbitar. Pressa saften ur en grapefrukt. Skala den andra grapefrukten och stycka fruktköttet. Hacka salladslöken, vitlöken och chilin.

Kombinera grapefruktjuicen, sojasåsen och oljan i en stor bunke. Tillsätt laxen, grapefrukten och chilin. Rör om väl.

Rosta nötterna 1 minut i torr het panna. Rör dem i fisken. Täck bunken med plastfilm och låt den stå i kylen medan du kokar riset.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna ett ögonblick. Lossa salladsbladen, portionera ut ris och laxpoke på bladen.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5