Laxpirog med potatis

25.1.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxpirog med potatis

Med kokt potatis blir laxpirogen saftig och matig.

Ingredienser

4 portioner
Botten
1 2 dl vetemjöl
2 1,5 dl rågmjöl
3 150 g margarin eller smör
4 0,25 tsk salt
5 0,5 dl kallt vatten
Fyllning
1 200 g kallrökt lax
2 1 en kruka färsk dill
3 4 kokta potatisar
4 2 dl matlagningsgrädde
5 2 ägg
6 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
7 1 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 45 g 180 g
Protein 24 g 96 g
Fett 24 g 95 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 2 076 8306
Energi kcal 496 1985

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp fettet i den saltade mjölblandningen. Rör hastigt i vattnet. Svep in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp att vila minst 2 timmar. Skiva potatisarna, skär laxen i strimlor. Hacka dillen. Blanda äggen i grädden, krydda med peppar. Kavla ut degen till en rund, ca 24 cm platta. Tryck ut degplattan över formens botten och kanter. Nagga bottnen och förgrädda den ca 15 minuter i 200 grader. Fördela lax, dill, potatisskivor och ost över bottnen. Häll över äggblandningen. Grädda ca 20 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5