Laxlåda med pepparrot

21.1.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxlåda med pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1 1,2 kg potatis
2 400 g laxfilé
3 0,5 tsk salt
4 1 lök
5 1 msk olja
6 150 g kallrökt lax i skivor
7 1 dl färsk dill
Äggmjölk
1 1 ägg
2 2 dl grädde
3 1 dl mjölk
4 1 tsk salt
5 3 msk pepparrot ur tub

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 202 g
Protein 22 g 132 g
Fett 28 g 168 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 2 000 11999
Energi kcal 478 2868

Obs! I beräkningen har inte medtagits: färsk dill

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och skiva potatisarna. Ta bort benen och skinnet från laxfilén. Skär filén i skivor, smaksätt lätt med salt. Skala och hacka löken. Fräs den i olja.

Smörj en ugnsfast form, lägg hälften av potatisen på bottnen, fördela skivorna av färsk och kallrökt fisk samt den frästa löken och den hackade dillen på. Tillsätt resten av potatisskivorna.

Blanda alla ingredienserna till äggmjölken, häll i formen. Tillred ca en timme i 175 graders ugnsvärme. Höj värmen till 225 grader och tillred ytterligare 10–15 minuter. Låt rätten vila en stund under folie innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5