Laxfrestelse med pepparrot

24.3.2016
15 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxfrestelse med pepparrot

Laxfrestelse på djupfrysta potatisstrimlor är en enkel match. Medan frestelsen är i ugnen, hinner du laga en fräsch sallad.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg potatisstrimlor (frysvara)
2 250 g kallrökt lax i skivor
3 1 kruka dill
4 1 tsk salt
5 125 g färskost med pepparrot
6 4 dl grädde
7 2 - 3 msk pepparrotskräm
Till pensling av formen
1 smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 160 g
Protein 12 g 73 g
Fett 40 g 241 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 2 170 13021
Energi kcal 519 3112

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Varva potatisstrimlor, kallrökt lax och dill i en smord ugnsform. Krydda med salt mellan varven.
Vispa färskost, grädde och pepparrotskräm sinsemellan. Ringla blandningen i formen.
Tillred rätten ca en timme i 225 grader. Täck med folie och låt rätten vila 5–10 minuter innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5