Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

21.10.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

Ingredienser

4 portioner
1 600 g laxfilé med skinn
2 1 tsk salt
3 nypa grovmalen vitpeppar
4 2 msk sojasås
Smör- och vitvinssås
1 1 lök
2 1,5 dl vitvin
3 1 dl vatten
4 0,5 dl vitvinsvinäger
5 0,5 dl grädde
6 150 g smör
7 nypa salt
8 nypa grovmalen vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 9 g
Protein 30 g 118 g
Fett 55 g 221 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 2 693 10773
Energi kcal 644 2575

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

1. Skär laxfilén i fyra stycken. Klyv styckena på mitten utan att skära genom skinnet.

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

2. Vik upp bitarna till fjärilsformade schnitzlar, som hålls ihop av skinnet i mitten.

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

3. Tillred såsen. Skala och hacka löken. Koka upp vinet, tillsätt lökarna, vattnet och vinägern. Koka ihop såsen, till ca 1/2 dl återstår.

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

4. Sila såsgrunden i en kastrull, häll i grädden. Koka upp.

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

5. Ta kastrullen åt sidan, vispa i smöret kallt i små tärningar. Hetta upp och smaka av såsen.

Laxfjärilar med smör- och vitvinssås

6. Stek laxfjärilarna i panna i olja eller smör, först med innersidan av vingarna nedåt. Servera med såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5