Laxbullar med citron

27.3.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laxbullar med citron

De här lättlagade fiskbullarna kan du laga t.ex. av överbliven lax.

Ingredienser

14 stycken
1 300 g tillredd lax (t.ex. rökt lax)
2 1 citron
3 1 dl ströbröd
4 1 dl vatten
5 1 ägg
6 0,5 tsk vitpeppar
7 (salt)

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 3 g 38 g
Protein 5 g 64 g
Fett 4 g 53 g
Kostfibrer 0 g 4 g
Energi kJ 265 3714
Energi kcal 63 888

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 220 grader. Riv laxen och ta bort alla ben. Tvätta citronen och riv hälften av den gula delen av skalet fint.

Mät ströbröd och vatten i en bunke, tillsätt ägget och rör om. Tillsätt saften och det rivna skalet av en citron. Krydda med peppar. Tillsätt lite salt, om laxen inte är så salt. Rör i laxen och låt blandningen vila 10 minuter.

Forma laxbullarna för hand och placera dem på bakplåtspapper på en plåt. Stek i ugn 20 minuter eller tills bullarna är fasta och lätt brynta.

Text
Foto Anna Huovinen
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5