Lax- och gurkspett

26.5.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lax- och gurkspett

Lax och gurka är ett bra par också som grillade. Trä ingredienserna på två spett, så är det enkelt att vända dem.

Ingredienser

8 portioner
1 800 g laxfilé
2 150 g gurka
3 0,5 dl olja
4 2 tsk dijonsenap
5 1 tsk salt
6 2 tsk socker
7 0,5 tsk citronpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 12 g
Protein 19 g 151 g
Fett 19 g 154 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 056 8451
Energi kcal 252 2020

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär en benfri laxfilé i tärningar. Klyv gurkan på längden och skär den i rejält centimetertjocka skivor. Trä gurkskivorna och fisktärningarna på bambustickor blötlagda i vatten. Pensla spetten med en sås av senap, olja och kryddor. Låt salsan ta smak en stund. Grilla spetten ca 5 minuter på bägge sidor på medelgod värme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5