Lax med teriyakisås

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lax med teriyakisås

Ingredienser

4 portioner
1 700 g laxfilé
2 nypa salt
Teriyakisås
1 0,5 dl söt sojasås
2 2 msk rörkristallsocker
3 1 msk risvinäger
4 1 en riven vitlöksklyfta
5 1 msk riven ingefära
Dessutom
1 1,5 msk sesamfrö

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 37 g
Protein 34 g 137 g
Fett 26 g 102 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 1 686 6742
Energi kcal 403 1611

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär laxbiten i fyra delar, krydda lätt med salt. Koka såsens ingredienser tills konsistensen påminner om sirap.

Rosta laxbitarna 10 minuter i 225 graders ugnsvärme. Strö såsen över, grädda ytterligare ca 5 minuter. Strö sesamfrö på spetten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5