Lax med korianderpesto

24.3.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lax med korianderpesto

Lax och koriander är en läcker kombination. Pensla ugnslaxen med korianderpesto. Du kan ersätta pinjenötterna med mandel, som är förmånligare.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg laxfilé
2 1 tsk salt
3 nypa grovmalen vitpeppar
Korianderpesto
1 1 kruka koriander
2 3 msk skalad mandel
3 0,3 hackad vitlök
4 3 msk riven parmesanost
5 nypa salt
6 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 3 g
Protein 34 g 202 g
Fett 31 g 188 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 1 740 10441
Energi kcal 416 2495

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg laxfilén i en lätt oljad ugnsform. Tillred ca 20 minuter i 200 grader.
Lägg ingredienserna till peston i en blender och kör det hela till en grov kräm. Fördela peston över den stekta fisken och servera omedelbart.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5