Lax-bouillabaisseknyten

26.5.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lax-bouillabaisseknyten

Slå in smakerna från den klassiska franska fisksoppan i folie och ställ knytet på grillen.

Ingredienser

6 portioner
1 0,8 - 1 kg laxfilé
2 1 fänkål
3 1 + ½ tsk fint havssalt
4 0,5 tsk + ½ tsk grovmalen svartpeppar
5 3 tomater
6 1 citron
7 1 - 2 lökar
8 1 burk (57/35 g) kapris
9 0,5 kruka timjan
10 1 påse (180 g) stora räkor (frysvara)
11 0,5 dl olivolja
Saffransaioli
1 0,3 påsar (ca 0,2 g) saffran
2 1 tsk hett vatten
3 2 dl majonnäs
4 1 - 2 vitlöksklyftor
Dessutom
1 6 bitar folie
2 6 bitar bakplåtspapper

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 39 g
Protein 36 g 219 g
Fett 56 g 337 g
Kostfibrer 3 g 20 g
Energi kJ 2 818 16911
Energi kcal 674 4042

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred aiolin. Rör saffranen i det heta vattnet i en bunke. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda till aiolin. Ställ den i kylskåp.

Ta bort fettet och eventuella ben från laxen. Lossa skinnet, skär köttet i sex delar. Strö 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar på laxen. Klyv fänkålen, ta bort den hårda stammen, strimla fänkålen. Tvätta tomaterna och citronen, skär dem i skivor. Skala och skiva löken.

Skär kvadrater (40 x 40 cm) av folie och något mindre bitar av bakplåtspapper som läggs på foliearken. Placera grönsaker, kapris och timjan i mitten av varje ark. Tillsätt de otinade räkorna och ringla olja över. Krydda med salt och peppar. Lägg på citronskivor och lax. Tillslut knytena ordentligt och grilla dem 15 minuter på medelgod värme (eller i 225 grader i ugn).

Strö färsk timjan på knytena då du öppnar dem. Servera saffransaioli och baguette eller sallad som tilltugg.


 

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5