Lättlagade ribs

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lättlagade ribs

De här ribsen steks först i ugn, penslas med söt kryddig sås och grillas färdiga antingen i ugnen eller på en utomhusgrill.

Ingredienser

4 portioner
1 1,5 kg Ribs av gris
2 1 tsk salt
3 1 tsk grovmalen svartpeppar
4 vatten
Kryddsås
1 2 msk sojasås
2 2 msk farinsocker
3 2 msk tomatketchup
4 1 tsk (rökt) paprikapulver
5 1 msk senap
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 en nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 37 g
Protein 78 g 311 g
Fett 32 g 130 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 2 680 10720
Energi kcal 640 2562

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 150 grader. Lägg revbensspjället på en ugnsplåt eller -form, krydda med salt och peppar. Häll ca 2 dl vatten i kärlet med spjället. Täck kärlet tätt med dubbel folie. Tillred ribsen ca 3 timmar. Vänd ribsen efter halva tiden och tillsätt då vid behov mer vatten.
Mät såsingredienserna i en liten kastrull, koka ett par minuter. Pensla det färdiga revbensspjället med sås och rosta det antingen under grillmotståndet i ugnen eller i en grill. Skär spjället i stycken mellan benen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5