Lättlagad smaklag för djupfrysta kräftor

9.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lättlagad smaklag för djupfrysta kräftor

Ge djupfrysta kräftor ett smakbad i det här spadet kryddat med öl och dill.

Ingredienser

1 1 kg djupfrysta kräftor
2 2 l vatten
3 2 dl ljust öl
4 0,5 dl grovt havssalt
5 1,5 msk socker
6 2 lagerblad
7 1 knippe dill

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 26 g
Protein 147 g
Fett 5 g
Kostfibrer 0 g
Energi kJ 3332
Energi kcal 796

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina kräftorna enligt anvisningen på förpackningen cirka ett dygn i förväg. 

Mät vatten, öl, salt, socker och lagerblad i en kastrull. Tillsätt hälften av dillen. Koka ca 5 minuter.

Låt spadet svalna till rumstemperatur. Sila spadet.

Lägg kräftorna i en stor bunke, tillsätt resten av dillen och häll i spadet. Låt kräftorna ta smak över natten i kylskåp.

Text
Foto Amanda Aho
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5