Lättlagad pho-soppa

27.2.2017
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lättlagad pho-soppa

Den vietnamesiska kryddiga risnudelsoppan lagas med kycklingstrimlor, som kan ersättas med strimlat nötkött. Soppan blir klar på en halv timme, och njuts direkt ur en skål.

Ingredienser

4 portioner
Spad
1 1,5 l vatten
2 3 hönsbuljongtärningar
3 4 hela nejlikor
4 6 hela kardemummafrön
5 1 kanelstång
6 4 cm färsk ingefärarot
7 2 vitlöksklyftor
8 1 msk rörkristallsocker
I soppan
1 300 g strimlor av kycklingbröst
2 2 morötter
3 4 stjälkar salladslök
4 1 chili
5 150 g risnudlar (av fullkornsris)
6 1 lime
7 1 kruka koriander
Dessutom, enligt smak och tycke
1 rostad lök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 61 g
Protein 20 g 79 g
Fett 4 g 14 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 731 2924
Energi kcal 175 699

Obs! I beräkningen har inte medtagits: rostad lök

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka ingredienserna 15–20 minuter. Skala och strimla morötterna med en skalarkniv. Skiva salladslöken och chilin. Pressa saften ur en halv lime och skär den andra halvan i klyftor. Hacka koriandern.

Sila spadet, häll det tillbaka i kastrullen och koka upp. Lägg kycklingstrimlorna i spadet. Koka 3–4 minuter, tillsätt morotsstrimlorna och nudlarna. Koka upp, ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt den hackade salladslöken, 1/3 av chiliskivorna samt limesaften i soppan. Smaka av. Servera med hackad koriander, limeklyftor, chiliskivor och rostad lök.

Tips: Vänner av chili kan öka mängden chili.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5