Lättlagad glass och körsbärskompott

27.5.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lättlagad glass och körsbärskompott

Man behöver inte glassmaskin för att göra glass. Vispa grädden, rör ihop ingredienserna och frys till nästa dag.

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl turkisk yoghurt
2 1 burk (397 g) kondenserad sötad mjölk
3 1 en citron
4 2 dl vispgrädde
Körsbärskompott
1 1 l körsbär
2 1 dl socker
3 1 msk vatten
4 1 vaniljstång
5 1 lime
6 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 170 g
Protein 4 g 16 g
Fett 23 g 93 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 672 6686
Energi kcal 400 1598

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (397 g) kondenserad sötad mjölk

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda yoghurten och den kondenserade mjölken i en bunke. Tvätta citronen, riv skalet, tillsätt i yoghurtblandningen. Halvera citronen på tvären, pressa saften ur den ena halvan. Rör den i blandningen. Vispa grädden till skum i ett annat kärl. Vänd försiktigt skummet i yoghurtblandningen. Häll blandningen i ett kärl (ca 2 l) och frys över natten.

Tillred kompotten. Kärna ur körsbären. Lägg körsbären, sockret och vattnet i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg dem i kastrullen. Koka 10 minuter. Pressa i limesaften, koka 5 minuter. Smaksätt med en nypa salt.

Tips: Överbliven kompott kan frysas.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5