Lättlagad bärparfait

28.6.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lättlagad bärparfait

Parfait av färska sommarbär är en jättegod dessert. Servera parfaiten lite mjuk, så bärens smak kommer till sin rätt.

Ingredienser

6 portioner
1 4 dl vispgrädde
2 1 - 1,5 dl florsocker
3 1 tsk vaniljsocker
4 200 g smaksatt kvarg (drottning eller jordgubbe)
5 5 dl bär (hallon, blåbär, jordgubbar)
Garnering
1 färska bär
2 (färdig maräng)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 150 g
Protein 2 g 13 g
Fett 26 g 155 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 1 428 8569
Energi kcal 341 2048

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smaksatt kvarg (drottning eller jordgubbe)

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa grädden, vaniljsockret och florsockret till skum. Rör i kvargen. Purea bären med stavmixer. Blanda alla ingredienserna sinsemellan. Häll blandningen i en form som rymmer en dryg liter. Frys minst 4 timmar.
Ställ fram parfaiten i rumstemperatur ca 1/2 timme innan den ska serveras. Stjälp upp den på ett fat, garnera med bär (och smulad maräng).

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5