Lasagne med gulbeta

26.10.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lasagne med gulbeta

Om man ersätter lasagneplattor med gulbeta och vitsåsen med kvarg smaksatt med ost, har man en lättlagad glutenfri vardagsrätt.

Ingredienser

5 portioner
1 8 gulbetor
2 2 vitlöksklyftor
3 1 en citron
4 1 tsk salt
5 1 paket (250 g) kvarg
6 1 paket (140 g) mjuk getost
7 2,5 dl riven parmesanost
8 0,5 dl mjölk
9 1 kruka basilika
10 0,5 tsk salt
11 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 56 g
Protein 16 g 82 g
Fett 13 g 63 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 961 4803
Energi kcal 230 1148

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.  Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Hacka vitlöken. Tvätta citronen omsorgsfullt, riv skalet och pressa saften.

Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt salt och gulbetorna, koka 5 minuter. Häll av kokvattnet, skölj gulbetorna i kallt vatten. Torka dem med hushållspapper, lägg dem i en bunke. Ringla citronsaft över.

Riv parmesanosten. Ta 1/2 dl åt sidan att strö på ytan.

Rör samman kvargen, getosten, 2 dl riven parmesanost, mjölken och citronskalet. Hacka och tillsätt basilika, smaksätt med salt och peppar.

Lägg ett skikt gulbetor i en ugnsform. Bre ett skikt ostblandning på, och upprepa tills ingredienserna är slut; det översta skiktet ska vara ostblandning. Strö 1/2 dl parmesanost på ytan. Grädda 30 minuter i ugn tills ytan har fått en vacker färg.

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5