Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kan vädret och utsikten bli bättre på en snöskotur?

Lapplands magi - än hinner du boka en skidresa!

Teksti:
Taina Ahtela
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Lappland och Levi är populära resmål för friluftsturister året om. Än hinner du boka en skidresa i vår och i sommar är det ännu inte fullbelagt.

Lappland blir ett allt mer intressant resmål. Och inte att undra på: I en jämförelse i tidskriften The Economist fick skidcentrumet i Levi högre poäng än schweiziska Verbier och franska Chamonix och var förmånligare än dessa båda.

Även om det är bäst att boka övernattning i god tid kan det fortfarande finnas rum i vår.

Även finländska turister gläds över det ökade antalet flygturer mellan Ivalo, Kittilä och Helsingfors. Turistföretagen satsar på Lapplands "åtta årstider".

"Det finns sysselsättning året runt", säger hotelldirektör Virpi MäkiläBreak Sokos Hotel Levi.

Det finns sysselsättning året runt

Under vår- och sommarsäsongen ingår allt från cykling till paddling och sommarkälkåkning i hotellens serviceutbud. I midnattssolens sken kan man spela golf dygnet runt.

Motionsfantaster samlas med en vedkubbe under armen för att delta i utmaningen Arctic Challenge. För alla friluftsfantaster ordnas Levi Outdoor Fest på sommaren.

Även om det är bäst att boka övernattning i god tid kan det fortfarande finnas rum i vår.

"Slalombackarna är öppna till mors dag. På våren är föret utmärkt, när solen skiner och skaren kan bära på morgnarna."

Bäst i norr

Bada bastu

Original Sokos Hotel Kuusamo har öppnat gårdsbastun Karhu som har utespa. Bastun kan hyras för eget bruk.

Ät gott

Glödstekt sik och hjortronpannacotta eller rödingtartar och tiramisu med älggräs? Det kan vara svårt att välja bland de lokalproducerade alternativ som restaurang Kiisa i Levi erbjuder.

Sov gott

Gick julen för fort? På Original Sokos Hotel Vaakuna i Rovaniemi kan du boka ett rum med jultema. Alla rum har norrskensbelysning.