Lammstek med päronsås

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lammstek med päronsås

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg kryddad lammstek
2 2 dl köttbuljong
Päronsås
1 1 päron
2 1 dl steksky
3 2 dl äppelsaft
4 1 msk majsstärkelse
5 1 dl grädde
6 1 msk söt sojasås
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 240 g 1438 g
Protein 56 g 338 g
Fett 39 g 235 g
Kostfibrer 114 g 683 g
Energi kJ 6 636 39818
Energi kcal 1 586 9517

Obs! I beräkningen har inte medtagits: steksky

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Lammas
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg köttet i en ugnsform och stick in stektermometern på det tjockaste stället. Häll köttbuljongen över steken. Tillred steken i 125 graders ugnsvärme på nedre falsen, tills stektermometern visar 75 grader. Ös steken några gånger under stekningen.

Ta steken ur ugnen och låt den vila en stund insvept i folie. Tillred såsen. Skala päronet, ta bort kärnhuset och stammen. Riv päronet. Mät 1 dl steksky i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i en skvätt äppelsaft. Tillsätt resten av äppelsaften, päronet, grädden och sojasåsen. Koka ca 5 minuter. Häll i redningen i en tunn stråle under omröring, koka några minuter. Purea såsen, smaka av. Avlägsna nätet från steken, skär upp steken.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5