Lammbullar

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Lammbullar

Forma bullarna på nytt sätt, men krydda med respekt för traditioner.

Ingredienser

16 stycken
1 400 g malet lammkött (frysvara)
2 1 kruka persilja
3 2 vitlöksklyftor
4 1 msk olivolja
5 1 tsk salt
6 0,5 tsk svartpeppar
Dessutom
1 3 dl ris eller enligt anvisningen på förpackningen
2 0,5 tsk gurkmeja
3 olivolja till stekning

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 13 g 201 g
Protein 8 g 124 g
Fett 7 g 109 g
Kostfibrer 0 g 4 g
Energi kJ 599 9582
Energi kcal 143 2290

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olivolja till stekning

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha, Lammas
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina köttet Tillred riset enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med gurkmeja.

Hacka persiljan. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda ingredienserna till en deg i en bunke. Rulla avlånga bullar.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bullarna färdiga, ca 10–15 minuter; skaka pannan då och då. Servera med kokt ris.

Text
Foto Anna Huovinen
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5