Laksa på lax

21.10.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Laksa på lax

Ingredienser

4 portioner
1 400 g laxfilé
2 7 dl fiskbuljong
3 1 burk (400 g) kokosmjölk
4 färsk ingefära
5 1 lime, saften och skalet
6 2 msk röd thaicurrypasta
7 1 msk socker
8 100 g nudlar
9 1 påse (200 g) styckade gröna bönor (frysvara)
10 0,5 röd chilifrukt
På ytan
1 färska örter, t.ex. persilja, mynta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 101 g
Protein 24 g 97 g
Fett 36 g 144 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 2 186 8742
Energi kcal 522 2089

Obs! I beräkningen har inte medtagits: röd thaicurrypasta

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rensa laxfilén, ta bort skinnet. Stycka laxen. Mät fiskbuljongen i kastrullen och tillsätt kokosmjölken, en styckad bit ingefära, det rivna skalet av en limefrukt, currypasta och socker. Koka 5 minuter.

Bryt och tillsätt nudlarna, tillsätt sedan laxen, bönorna och hackad chili. Koka på svag värme 3–4 minuter, tills laxen och nudlarna är färdiga. Smaka av med limesaft och hackade örter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5