Labneh med apelsin

25.1.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Labneh med apelsin

Libanesisk labneh är en "färskost" av avrunnen yoghurt.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g turkisk yoghurt
2 0,25 tsk salt
3 2 msk honung eller ljus sirap
4 1 tsk vaniljsocker
På ytan
1 rivet apelsinskal
2 kardemumma
3 2 - 3 blodapelsiner

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 110 g
Protein 5 g 19 g
Fett 10 g 42 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 954 3818
Energi kcal 228 912

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smaksätt yoghurten med salt och lägg den att rinna av i en sil klädd med gasbinda eller hushållspapper. Placera silen över en bunke. Täck med plastfilm och låt yoghurten rinna av ett dygn. Häll yoghurten ur silen, smaksätt med honung och vaniljsocker. Strö lite rivet apelsinskal och malen kardemumma på ytan. Servera apelsinskivor som tilltugg. Du kan också stycka klyftorna och blanda dem i rätten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5