Kycklingschnitzlar på italienskt vis

6.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingschnitzlar på italienskt vis

Fänkål och apelsin ger ugnstekt kyckling ny fräschör.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (600 g) stekschnitzlar av kyckling
2 2 msk olivolja
3 2 fänkålar
4 2 rödlökar
5 2 msk färsk hackad timjan
6 1 tsk salt
7 1 tsk fänkålsfrö
8 1 apelsin
9 1 paket (125 g) mozzarellaost
10 0,5 dl pumpafrön

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 64 g
Protein 44 g 177 g
Fett 22 g 88 g
Kostfibrer 8 g 34 g
Energi kJ 1 853 7413
Energi kcal 443 1772

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader.

Bryn schnitzlarna 2–3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnsform.

Skär fänkål och rödlök i rejäla klyftor, tillsätt med kycklingen. Krydda med timjan, salt och fänkålsfrö. Grädda 15 minuter i ugn.

Tvätta och klyfta apelsinen. Låt osten rinna av, stycka den. Tillsätt apelsin, ost och pumpafrön i formen och tillred ytterligare 15 minuter.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5