Kycklingsås med blåmögelost

21.1.2014
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingsås med blåmögelost

Ingredienser

4 portioner
1 400 g kycklingbröst
2 1 msk olja
3 1 lök
4 0,25 tsk gurkmeja
5 0,25 tsk currypulver
6 1 dl vatten
7 0,5 hönsbuljongtärning
8 1 burk (200 g) crème fraîche
9 100 g blåmögelost
10 0,5 dl Ljus sylt, t.ex. tropisk eller äpple

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 33 g
Protein 31 g 125 g
Fett 32 g 129 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 883 7531
Energi kcal 450 1800

Obs! I beräkningen har inte medtagits: hönsbuljongtärning

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka köttet. Bryn det i en gryta. Tillsätt den hackade löken, gurkmejan och curryn. Vänd i pannan tills lökarna är mjuka. Tillsätt vattnet, buljongtärningen och crème fraîche.

Smula i osten, smaksätt såsen med sylt. Koka ca 5 minuter. Servera med t.ex. kokt fullkornsris och grönsaker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5