Kycklingpinnar och currydipp

16.11.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingpinnar och currydipp

Kycklingspetten är kryddade med sriracha och rullade i finhackade salta nötter och serveras med en syrlig currydipp.

Ingredienser

14 stycken
1 400 g tunna schnitzlar av kycklingbröst
2 2 msk srirachasås
3 2 msk olja
4 0,5 tsk salt
5 1 påse (175 g) salta nötter
Dippsås
1 2 dl gräddfil
2 1 dl majonnäs
3 1 msk citronsaft
4 2 tsk currypulver
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 2 g 25 g
Protein 9 g 130 g
Fett 11 g 148 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 581 8136
Energi kcal 139 1945

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg 14 grillstickor i kallt vatten, så de inte börjar ryka i ugnen. Skär kycklingfiléerna tvärs över fiberriktningen i centimetertjocka strimlor. Trä strimlorna på spett.

Blanda srirachasås och olja, krydda med salt. Pensla kycklingspetten på alla sidor med kryddblandningen. Låt spetten vila en halv timme. Hacka de salta nötterna fint och vänd kycklingspetten i det hackade.

Rosta spetten ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme eller stek spetten färdiga i olja i en stor stekpanna.

Blanda till dippsåsen och låt den stå en stund i kylskåp.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5