Kycklingpasta med pesto

18.3.2018
12 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingpasta med pesto

Ungdomarnas enkla och snabblagade pastafavorit kryddas med röd pesto och får färg av färska grönsaker.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (300 g) strimlor av kycklingbröst
2 1 msk rybsolja
3 0,5 tsk salt
4 1 citron
5 300 g fullkornspasta
6 3 - 4 msk röd pesto
7 1 ask (250 g) körsbärstomater
8 1 ask (100 g) babyspenat eller rucola
9 3 msk solrosfrön
10 grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 55 g 221 g
Protein 28 g 113 g
Fett 18 g 70 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 2 075 8299
Energi kcal 496 1983

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät rypsoljan i en panna, hetta upp. Tillsätt kycklingstrimlorna, stek 6–8 minuter. Krydda med salt.

Tvätta citronen, riv skalet och pressa saften. Tillsätt det rivna skalet och saften i kycklingstrimlorna.

 

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lät den kokta pastan rinna av i ett durkslag, häll tillbaka i kastrullen. Rör i röd pesto och filéstrimlorna.

 

Skölj och klyv körsbärstomaterna. Skölj spenaten, klappa bladen torra med hushållspapper. Rör

tomaterna, spenaten och fröna i pastan. Krydda med svartpeppar.

 

Tips: Gör dubbel sats, om du har ett större sällskap unga matgäster.

 

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5