Kycklingleverpastej

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingleverpastej

Ingredienser

10 portioner
1 300 g kycklinglever (frysvara)
2 1 liten lök
3 1 vitlöksklyfta
4 100 g smör
5 0,5 apelsin, det rivna skalet
6 1 tsk timjan
7 1,5 tsk fint havssalt
8 2 msk konjak eller apelsinjuice
På ytan
1 1 gelatinblad
2 1 dl hönsbuljong
3 1 msk sojasås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 14 g
Protein 6 g 59 g
Fett 9 g 94 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 497 4967
Energi kcal 119 1187

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Sokeriton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina levrarna i kylskåp. Låt dem rinna av, ta vid behov bort hinnor. Torka levrarna med hushållspapper. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Fräs löken i en liten mängd smör. Smaksätt med rivet apelsinskal och timjan. Tillsätt resten av smöret i pannan. Tillsätt levrarna och stek dem hastigt på bägge sidor så, att de är lite rödaktiga i mitten. Häll blandningen i en blender. Kör till en jämn massa. Krydda med salt och konjak. Häll blandningen i en ca 0,5 liters form eller flera mindre formar. Täck formarna med plastfilm. Låt formarna stå svalt i några timmar. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Koka upp kycklingbuljong och sojasås, lös gelatinet i vätskan. Låt vätskan svalna lite och fördela den på formen/formarna med en sked. Låt gelén stelna innan du serverar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5