Kycklingfärslimpa

25.1.2017
12 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingfärslimpa

Tillredd i vattenbad på en ugnsplåt blir köttfärslimpan saftig och god.

Ingredienser

6 portioner
1 800 g malet kött av kyckling
2 100 g riven parmesanost
3 1 stor lök
4 2 vitlöksklyftor
5 2 dl crème fraîche
6 1 dl vatten
7 1 dl ströbröd
8 1 ägg
9 2 tsk salt
10 2 - 3 tsk örtblandning (provensal)
11 0,5 tsk svartpeppar
12 3 msk citronsaft
13 1 tsk rivet citronskal
På ytan
1 2 msk smält smör
2 0,5 tsk paprikapulver
3 1 msk ströbröd

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 52 g
Protein 35 g 212 g
Fett 28 g 171 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 1 818 10910
Energi kcal 434 2607

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyftor

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka löken. Fräs löken och de pressade vitlöksklyftorna mjuka i en skvätt olja. Blanda ingredienserna. Låt rätten vila en stund. Lägg massan i en lång form täckt med bakplåtspapper. Pensla färsens yta med smält smör smaksatt med paprika, strö ströbröd på ytan. Tillred färslimpan i ugn, 30–40 minuter i 200 grader. Lägg ett ark bakplåtspapper över formen, ta bort det mot slutet av tillredningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5