Kycklingburgare

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingburgare

Laga matiga burgare av krossemlor, kycklingbiffar och en saftig kålsallad.

Ingredienser

6 stycken
Kycklingbiffar
1 400 g malet kött av kyckling
2 1 msk olja
3 1 tsk salt
4 1 tsk biffkrydda
Srirachacoleslaw
1 300 g röd- eller vitkål
2 1 äpple
3 0,25 (1/4) gurka
4 2 msk majonnäs
5 1 msk citronsaft
6 1,5 tsk srirachasås
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 1 - 2 msk mynta eller persilja
Dessutom
1 6 krossemlor
2 issallat

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 30 g 180 g
Protein 21 g 124 g
Fett 14 g 86 g
Kostfibrer 5 g 29 g
Energi kJ 1 393 8358
Energi kcal 333 1998
Provat recept

Instruktioner

Tillred kycklingbiffarna. Ta köttet ur förpackningen, forma det till biffar och stek dem i olja i en panna. Stek biffarna färdiga, ca en minut på bägge sidorna. Strö kryddorna över. Låt biffarna vila under lock.

Riv kålen med osthyvel i en bunke. Tvätta äpplet och gurkan, strimla dem fint. Blanda till en dressing av majonnäs, citronsaft, chilisås och kryddor. Rör dressingen i de övriga ingredienserna.

Värm semlorna, lägg sallat, kålsallad och en biff på bottnen, lägg på locket.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5