Kycklingburgare

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingburgare

Laga matiga burgare av krossemlor, kycklingbiffar och en saftig kålsallad.

Ingredienser

6 stycken
Kycklingbiffar
1 400 g malet kött av kyckling
2 1 msk olja
3 1 tsk salt
4 1 tsk biffkrydda
Srirachacoleslaw
1 300 g röd- eller vitkål
2 1 äpple
3 0,25 (1/4) gurka
4 2 msk majonnäs
5 1 msk citronsaft
6 1,5 tsk srirachasås
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 1 - 2 msk mynta eller persilja
Dessutom
1 6 krossemlor
2 issallat

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 30 g 180 g
Protein 21 g 124 g
Fett 14 g 86 g
Kostfibrer 5 g 29 g
Energi kJ 1 393 8358
Energi kcal 333 1998

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred kycklingbiffarna. Ta köttet ur förpackningen, forma det till biffar och stek dem i olja i en panna. Stek biffarna färdiga, ca en minut på bägge sidorna. Strö kryddorna över. Låt biffarna vila under lock.

Riv kålen med osthyvel i en bunke. Tvätta äpplet och gurkan, strimla dem fint. Blanda till en dressing av majonnäs, citronsaft, chilisås och kryddor. Rör dressingen i de övriga ingredienserna.

Värm semlorna, lägg sallat, kålsallad och en biff på bottnen, lägg på locket.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5