Kycklingbullar med spenat

24.3.2016
19 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingbullar med spenat

Kycklingbullarna får smak och goda näringsämnen av spenat.

Ingredienser

4 portioner
1 150 g djupfryst spenat
2 400 g malet kött av kyckling
3 1 lök
4 3 vitlöksklyftor
5 1 msk olja
6 0,5 citroner
7 1 tsk salt
8 1 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 5 g
Protein 27 g 108 g
Fett 15 g 61 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 049 4195
Energi kcal 251 1003

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina spenaten och tryck vätskan ur den i en sil. Rör den i köttet. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja i en stekpanna. Låt dem svalna. Tvätta en citron och riv skalet. Blanda lökarna, det rivna citronskalet, saltet och den rivna parmesanosten i köttet.
Forma köttbullar av massan med våta händer. Stek dem ca 15 minuter i 225 graders ugnsvärme eller ca 5 minuter i panna.

Tips
I stället för djupfryst spenat kan du använda färsk; förväll den först i en minut.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5