Kycklingbullar med citronsmak och morotsraita

27.7.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingbullar med citronsmak och morotsraita

Bullarna som kryddats på indiskt vis och raitan blir färdiga i en handvändning, så börja med att sätta på potatisen.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött av kyckling
2 1 dl ströbröd
3 1 dl yoghurt
4 1 ägg
5 2 msk citronsaft
6 1 tsk rivet citronskal
7 2,5 tsk tikka masala-kryddblandning
8 1 tsk salt
9 smör och olja till stekning
Raita
1 2 morötter
2 2 dl yoghurt
3 1 - 2 hackad färsk mynta
4 0,5 - 1 tsk spiskummin
5 0,25 tsk (1/4 tsk) salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 61 g
Protein 28 g 110 g
Fett 10 g 40 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 109 4435
Energi kcal 265 1060

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör och olja till stekning

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör ihop ströbröd, yoghurt och ägg i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Tillsätt citronsaft, rivet skal, kryddor och malet kött. Rör blandningen jämn. Forma bullar av massan. Stek dem färdiga på medelgod värme i olja och smör, ca 10 minuter.

Skala och riv morötterna. Rör det rivna i yoghurten, krydda.

Servera bullarna och raitan med kokt potatis.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5