Kycklingben tandoori

19.9.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingben tandoori

Ingredienser

4 portioner
1 4 lårben av kyckling
2 4 msk turkisk yoghurt
3 0,5 pressad citron, saften
4 färsk ingefära
5 1 vitlöksklyfta
6 1 msk garam masala-kryddblandning
7 1 msk chilikrydda
8 1 tsk salt
9 1 tsk paprikapulver
10 1 tsk gurkmeja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 3 g
Protein 21 g 83 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 151 4605
Energi kcal 275 1101

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda yoghurt, citronsaft, riven ingefära, en krossad vitlöksklyfta och resten av kryddorna sinsemellan. Lägg lårbenen i en stadig fryspåse. Häll den kryddiga yoghurtblandingen i påsen. Tryck luften ur påsen, tillslut påsen. Vänd påsen, så lårbenen marineras på alla håll. Ställ påsen i kylskåp till nästa dag. Lägg lårbenen i en ugnsform. Tillred ca 40 minuter i 200 graders ugnsvärme eller tills köttsaften som sipprar ut efter ett stick i det tjockaste stället är klar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5