Kycklingben på risbädd

18.1.2015
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kycklingben på risbädd

Ingredienser

6 portioner
1 6 lårben av kyckling
2 1 citron
3 1 tsk salt
4 1 tsk oregano
5 4 dl mörkt snabbkokt ris
6 6 dl vatten
7 2 hönsbuljongtärningar
8 1 vitlöksklyfta
9 0,5 tsk currypulver
10 1 påse (450 g) broccoli-blomkål-morot (frysvara)
11 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 225 g
Protein 32 g 190 g
Fett 33 g 199 g
Kostfibrer 4 g 22 g
Energi kJ 2 420 14523
Energi kcal 578 3471

Obs! I beräkningen har inte medtagits: citron

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta citronen omsorgsfullt, riv skalet och pressa saften. Gnid lårbenen med salt och oregano. Fördela riset över en låg ugnsform. Koka upp vattnet med tärningarna. Smaksätt buljongen med en hackad vitlöksklyfta och curry. Häll buljongen över riset. Fördela grönsakerna över riset. Lägg kycklingbenen överst. Stänk olja på ytan. Stek i ugn, ca 40 minuter i 225°C. Pröva med en sticka om köttet är genomstekt. Om vätskan som sipprar fram är klar, är köttet färdigt. Klyv citronen, pressa saften över kycklingbenen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5