Kyckling som i Normandie

21.10.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling som i Normandie

Ingredienser

4 portioner
1 4 filébiffar av kyckling
2 nypa salt
3 nypa grovmalen svartpeppar
4 2 msk vetemjöl
5 4 skivor skivor bacon
6 1 lök
7 1 msk olja
8 3 dl torr äppelcider
9 1 msk dijonsenap
10 1 litet äpple
11 1 dl vispgrädde
12 0,5 tsk timjan

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 41 g
Protein 27 g 108 g
Fett 22 g 86 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 513 6052
Energi kcal 362 1446

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krydda  biffarna och vänd dem i mjöl. Stek baconskivorna knapriga i en panna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Hacka baconskivorna fint. Stek biffarna nästan färdiga på bägge sidorna i baconfettet. Ställ dem åt sidan.

Skala och hacka löken och tillsätt den och en skvätt olja i pannan. Stek ett ögonblick. Tillsätt cider och senap i pannan. Koka 4–5 minuter. Tvätta och klyv äpplet. Ta bort kärnhuset, skiva äpplet. Tillsätt äpple, bacon, grädde och timjan i pannan, koka upp. Tillsätt kycklingbiffarna och koka dem några minuter i såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5