Kyckling på kinesiskt vis

27.12.2013
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling på kinesiskt vis

Ingredienser

4 portioner
1 400 g bröstschnitzlar av kyckling
2 1 orangefärgad paprika
3 1 lök
4 1 vitlöksklyfta
5 2 tsk rybsolja
6 1 tsk sesamolja
7 1 bit färsk ingefära
Sötsur sås
1 1 dl ananasjuice
2 2 msk ketchup
3 2 msk farinsocker
4 1 msk sojasås
5 1 msk majsstärkelse
Dessutom
1 3 dl ris

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 63 g 252 g
Protein 28 g 112 g
Fett 6 g 24 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 770 7081
Energi kcal 423 1692

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Kiinalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka bröstbitarna. Klyv paprikan, ta ut stammen och kärnorna. Stycka paprikan. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan.

Hetta upp oljorna i en gryta. Fräs lökarna och den rivna ingefäran i oljan. Tillsätt kycklingbitarna. Stek tills köttet har fått lite färg.

Blanda alla ingredienserna till såsen i en bunke. Häll såsen i grytan, tillsätt paprikan. Koka några minuter. Servera med kokt ris.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5