Kyckling- och spaghettisallad med citron

13.5.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling- och spaghettisallad med citron

Gör för omväxlings skull en pastasallad på spaghetti. Salladen som kryddats med citronpesto är god som både varm och kall.

Ingredienser

4 portioner
1 250 g fullkornsspaghetti
2 300 g strimlor av kycklingbröst
3 1 msk rybsolja
4 4 msk citronpesto (Pesto al limone)
5 1 ask (250 g) körsbärstomater
6 1 paprika
7 1 avokado
8 1 msk citronsaft
9 8 soltorkade tomater eller 1 dl svarta oliver
10 1 kruka rucola
11 1 kruka koriander eller basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 50 g 202 g
Protein 26 g 106 g
Fett 20 g 79 g
Kostfibrer 7 g 29 g
Energi kJ 2 048 8190
Energi kcal 489 1957

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Salaatit, Pastaruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. Stek kycklingköttet i olja i en panna, 6–8 minuter.
  2. Lät den kokta pastan rinna av i ett durkslag, häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt citronpeston och kycklingstrimlorna. Rör om, häll rätten i serveringskärlet.
  3. Skölj och klyv körsbärstomaterna och paprikan. Ta bort stammen, fröna och de vita delarna av paprikan. Strimla paprikan.
  4. Klyv avokadon, ta bort kärnan. Ta ut fruktköttet ur skalet med en sked och skär det i skivor. Pressa citronsaft över skivorna. Halvera de soltorkade tomaterna (eller oliverna). Skölj rucolan, torka den på hushållspapper. Hacka koriandern/basilikan. Rör ingredienserna i pastan.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5