Kyckling- och mangocurry med kokosris

26.9.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling- och mangocurry med kokosris

Du kan laga curryn med tomat och mangosötma i en handvändning av stekschnitzlar. Servera gärna med ris kokt i kokosmjölk.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (ca 600 g) stekschnitzlar av kyckling
2 4 msk olja
3 4 msk röd thaicurrypasta
4 2 msk tomatpuré
5 4 dl vatten
6 1 påse (200 g) gröna bönor (frysvara)
7 1 mango
8 4 stjälkar salladslök
9 1 citron, saften
10 0,5 - 1 tsk salt
Kokosris
1 1 burk (500 ml) kokosmjölk
2 4 dl vatten
3 3 dl fullkornsris
4 4 kaffirlimeblad
5 1 grönsaksbuljongtärning (glutenfri)
6 0,5 - 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 60 g 238 g
Protein 44 g 174 g
Fett 30 g 122 g
Kostfibrer 8 g 30 g
Energi kJ 2 898 11590
Energi kcal 692 2770

Obs! I beräkningen har inte medtagits: röd thaicurrypasta

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur ca 1/2 timme innan du ska steka det.

Koka upp kokosmjölk och vatten i en kastrull, tillsätt ris, kaffirlime och en buljongtärning. Koka 35 minuter, rör om då och då. Krydda med salt.

Stek schnitzlarna på bägge sidor i olja i en stekpanna. Tillsätt currypasta och tomatpuré. Fräs 2 minuter. Tillsätt vattnet, koka såsen 15 minuter.

Tina bönorna och låt dem rinna av. Skala och tärna mangon. Hacka lökskaften. Tillsätt dem i pannan, tillred 5 minuter. Pressa i saften av en citron, smaka av saltet.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5