Kyckling- och kokossoppa

23.4.2015
15 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling- och kokossoppa

Ingredienser

6 portioner
1 300 g kycklingstrimlor, naturella
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 1 msk smör (eller olja)
5 2 morötter
6 0,5 röd paprika
7 1 - 2 tsk chilikrydda
8 2 tsk malen koriander
9 2 tsk spiskummin
10 2 hönsbuljongtärning
11 2 burkar (à 200 g) passerade tomater
12 200 g djupfryst majs
13 5 dl vatten
14 1 burk kokosmjölk (eller 2 dl matlagningsgrädde)
15 0,5 pressad citron, saften
16 1 tsk salt
17 0,5 tsk socker
18 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 83 g
Protein 13 g 79 g
Fett 12 g 75 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 923 5540
Energi kcal 221 1324

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken. Hacka vitlöksklyftorna. Skär morötterna och paprikan i tärningar. Fräs den hackade löken och vitlöken ett ögonblick i olja med koriander, spiskummin och chilikrydda. Tillsätt tärnad paprika och morot, vatten, buljongtärningar och passerad tomat. Småkoka rätten 10 minuter.

Bryn kycklingstrimlorna lätt i en skvätt olja i en panna. Tillsätt strimlorna i soppan. Häll kokosmjölken eller grädden i soppan, tillsätt citronsaft och majs. Smaksätt med socker och salt. Småkoka soppan ca fem minuter. Smaka av och strö hackad persilja över. Servera med bröd.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5