Kyckling- och grönsaksgumbo

25.9.2017
19 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling- och grönsaksgumbo

Gumbo är ett långkok, en hel måltid i en enda gryta.

Ingredienser

8 portioner
1 300 g potatis
2 300 g batat
3 2 lökar
4 5 vitlöksklyftor
5 2 stjälkar bladselleri
6 1 paprika
7 1 kg lårben av kyckling
8 250 g kryddig korv
9 1 msk olja
10 1 - 2 chilifrukter
11 4 - 5 dl hönsbuljong
12 1 burk (400 g) krossade tomater
13 0,5 dl balsamico
14 2 tsk timjan
15 2 tsk spiskummin
16 1 tsk oregano
17 1 tsk (rökt) paprika
18 1 tsk svartpeppar
19 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 147 g
Protein 27 g 216 g
Fett 29 g 235 g
Kostfibrer 4 g 35 g
Energi kJ 1 871 14966
Energi kcal 447 3577

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka potatisarna och bataten. Skala lökarna och vitlökarna. Stycka lök, selleri och paprika. Hacka vitlöken. Lägg grönsakerna att vänta i grytan.

Skär lårbenen i 3–4 stycken. Skär korvarna i skivor. Bryn kycklingen och korven i olja i en stekpanna. Lägg i grytan med grönsakerna.

Mät buljong, krossad tomat, balsamico och kryddor i pannan. Hetta upp spadet, häll det i grytan.

Täck grytan med lock eller folie. Tillred gumbo först 30 minuter i 225 grader, sänk värmen till 175 grader och tillred ytterligare ca 1 timme. Ta av locket, höj värmen till 225 grader och låt grytan brynas.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5