Kyckling och apelsin på spett

13.5.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling och apelsin på spett

De möra kycklingfiléerna får sötma av apelsin och mild hetta av ingefära.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g innerfilé av kyckling
2 1 apelsin
3 0,5 cm kruka finhackade korianderblad
Apelsin- och ingefärsmarinad
1 1 apelsin
2 1 cm färsk ingefärarot
3 2 msk sojasås (glutenfri)
4 2 tsk honung
5 1 msk rybsolja
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 0,5 tsk salt
Dessutom
1 grillspett av trä

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 48 g
Protein 24 g 96 g
Fett 5 g 21 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 812 3248
Energi kcal 194 776

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Gör marinaden. Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa saften. Riv och tillsätt ingefäran. Tillsätt de övriga ingredienserna.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse.
  3. Ta ½ dl marinad åt sidan för pensling, häll resten i påsen. Låt köttet ta smak ca 2 timmar i kylskåp.
  4. Blötlägg spetten ca 30 minuter i vatten. Trä filéerna dubbelvikta i sicksack på spetten. Skär rejäla stycken av apelsinen och trä dem på ändarna av spetten.
  5. Grilla spetten över grillplattan, ca 10 minuter. Pensla dem ett par gånger med marinad under grillningen. Strö hackad koriander på de färdiga spetten.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5