Kyckling med citron och örtsmör

15.3.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling med citron och örtsmör

Tillred kycklingen på Jamie Olivers vis: kör citronklyftor och kryddsmör under skinnet.

Ingredienser

4 portioner
1 1 (1 ½ kg) kyckling (frysvara)
2 25 g smör
3 1 tsk salt
4 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 0,5 kruka timjan
6 0,5 kruka persilja
7 0,5 kruka basilika
8 1 - 2 vitlöksklyftor
9 1 citron
10 3 lagerblad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 2 g
Protein 66 g 264 g
Fett 50 g 198 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 2 967 11868
Energi kcal 709 2836

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tina kycklingen i kylskåp enligt anvisningen på förpackningen. Ta fram kycklingen och smöret i rumstemperatur ca en timme innan fågeln ska tillredas. Krydda fågeln runtom, också bukhålan, med salt och peppar.
  2. Hacka 4–6 kvistar av alla örtkryddorna, skala och hacka vitlöken. Rör det hela i smöret. Klyv en citron på längden. Skär ena halvan i skivor, den andra i klyftor.
  3. Kör ett finger mellan kycklingens bröstkött och skinn. Lossa varsamt skinnet från köttet. Fördela kryddsmöret så jämnt som möjligt mellan skinnet och bröstköttet. Kör fyra citronskivor på smöret.
  4. Fyll fågelns bukhåla med resten av örterna, citronklyftorna och lagerbladen. Bind benen med steksnöre. Tillred ca 1 ½ timme i 175 graders ugnsvärme.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5