Kyckling Marrakech

21.8.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling Marrakech

Ingredienser

4 portioner
1 3 lårben av kyckling
2 olja
3 1 tsk salt
4 4 små lökar
5 1 - 2 chilifrukter
6 12 oliver med kärna
7 0,5 - 1 citron i skivor
Spad
1 2 msk olja
2 3 hackade vitlöksklyftor
3 0,5 tsk kanel
4 1 - 2 tsk spiskummin
5 0,5 tsk svartpeppar
6 1 msk farinsocker
7 3 dl äppelsaft
8 1 grönsaksbuljongtärning
9 (ett par nypor saffran)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 52 g
Protein 21 g 84 g
Fett 33 g 131 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 795 7179
Energi kcal 429 1716

Obs! I beräkningen har inte medtagits: chilifrukter

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lossa benen, skär låren i två delar. Bryn bitarna i olja. Lägg köttet i en gryta eller ugnsform och smaksätt med salt. Klyv och skala lökarna, bryn dem lätt, tillsätt i grytan. Klyv chilifrukterna, oliverna och citronbitar och  tillsätt i grytan. Hetta upp oljan i en panna, vitlöken, kryddorna och sockret. Hetta upp. Häll äppeljuicen i pannan, smula i en hönsbuljongtärning. Koka upp spadet, häll i grytan. Tillred i ugn, 45–60 minuter i 200°C. Om du använder saffran, ska den tillsättas mot slutet av tillredningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5