Kyckling Kiev

21.2.2014
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling Kiev

Ingredienser

4 portioner
1 4 biffar av kycklingbröst
Kryddsmör
1 100 g smör
2 1 vitlöksklyfta
3 2 msk hackad persilja
4 2 msk citronsaft
5 0,25 tsk torkad dragon
6 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
7 0,25 tsk salt
Panering
1 1 dl vetemjöl
2 1 tsk salt
3 0,25 tsk svartpeppar
4 2 ägg
5 2 msk vatten
6 1,5 dl ströbröd
Till stekning
1 smör och olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 103 g
Protein 42 g 168 g
Fett 26 g 103 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 2 110 8440
Energi kcal 504 2017

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör och olja

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

tyoohje1_kievin_kana

1. Tillred kryddsmöret: Blanda alla andra ingredienser i smöret. Klappa smöret till en platta på papper och lägg det i frysen.

tyoohje2_kievin_kana

2. Skär det hårda smöret i bitar.

tyoohje3_kievin_kana

3. Skär längsgående fickor i biffarna med t.ex. en fileringskniv. Fyll fickorna med smörbitar och tillslut dem med cocktailstickor.

tyoohje4_kievin_kana

4. Lägg vetemjäl med kryddor, en blandning av ägg och vatten och ströbrödet i var sin djup tallrik. Vänd biffarna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Låt paneringen torka ett ögonblick.

tyoohje5_kievin_kana

5. Hetta upp 2 msk olja och 1 msk smör i en panna. Stek biffarna frasigt bruna på medelgod värme i pannan.

tyoohje6_kievin_kana

6. Lägg biffarna i en ugnsform och täck dem med bakplåtspapper. Stek ca 15 minuter i 200°C ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5