Kyckling i choklad- och chilisås

27.10.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kyckling i choklad- och chilisås

Mole med choklad är ursprungligen en mexikansk traditionell sås, som serveras med salta rätter, t.ex. kyckling eller griskött. Anpassa mängden chili till din egen smak. Servera kyckling med chokladsås t.ex. som fyllning i tacos och tortillor.

Ingredienser

4 portioner
1 4 lårbensbitar eller bröstschnitzlar av kyckling
2 6 dl vatten
3 1 hönsbuljongtärning
4 1 lök
Dressing
1 2 - 4 röda chilifrukter
2 1 lök
3 4 vitlöksklyftor
4 0,5 tsk (1/2 tl) svartpeppar ur kvarnen
5 0,5 tsk (1/2 tsk) kanel
6 0,25 tsk (1/4 tsk) nejlika
7 1 tsk socker
8 1 msk olja
9 1 burk (400 g) krossad tomat
10 3 dl kokspad av kycklingen
11 1 lagerblad
12 0,5 dl (1/2 dl) sesamfrö
13 1 skiva skiva ljus toast
14 50 g mörk choklad
15 0,5 dl (1/2 dl) limefrukt, saften
16 salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 76 g
Protein 31 g 125 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 646 6583
Energi kcal 393 1573

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp hönsbuljongen lägg i den styckade löken och kycklingköttet. Koka ca 50 minuter på svag värme. Ta upp kycklingköttet, låt det svalna en stund och riv sedan köttet i strimlor
Hacka chili, lök och vitlök fint till såsen. Du kan använda en mixer eller matberedarens hackarkniv. Hetta upp oljan i en traktörpanna, tillsätt de hackade kryddorna och fräs ett ögonblick. Tillsätt svartpeppar, kanel, nejlika och socker. Stek ett ögonblick.
Häll tomatkross och hönsbuljong i kastrullen. Tillsätt ett lagerblad, koka buljongen 20 minuter. Red buljongen med sesamfrö och vitt bröd utan kanter. Koka ett ögonblick.
Bryt chokladen i såsen. Hetta varsamt upp under omröring tills chokladen har smält. Krydda med limesaft och salt. Rör kycklingköttet i såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5