Kvargtårta med kapkrusbär

21.10.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kvargtårta med kapkrusbär

Ingredienser

12 portioner
1 1 dl mjölk
2 0,3 bit jäst
3 0,5 dl socker
4 4 dl vetemjöl
5 25 g margarin
Fyllning
1 200 g ananaskörsbär
2 1 dl socker
3 2 msk vatten
4 2 msk majsstärkelse
5 250 g kvarg
6 1 ägg
7 0,5 dl mjölk eller grädde
8 0,5 dl socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 378 g
Protein 5 g 62 g
Fett 4 g 44 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 762 9143
Energi kcal 182 2185

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ananaskörsbär

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen och tillsätt sockret. Vispa i en del av mjölet. Rör i resten av mjölet och det mjuka fettet. Låt degen jäsa ca en timme. Tillred fyllningen: Ta bort foderbladen från bären; ställ undan några med foderbladen kvar till garnering. Lägg bären i en kastrull med socker och vatten. Koka upp, purea med stavmixer. Lös majsstärkelsen i en skvätt kallt vatten, tillsätt i en tunn stråle i purén under omröring. Koka några minuter. Ställ purén att svalna medan degen jäser.. Lägg bakplåtspapper i en pajform (diam. ca 28 cm eller 25 x 25 cm). Kavla på en mjölad arbetsbänk ut degen till en platta lite större än formen, lyft den i formen. Tryck degen i formen. Fördela fyllningen på bottnen. Blanda kvargen och sötningsmedlet i mjölken. Häll blandningen i pajformen. Grädda pajen ca 20 minuter i 200 °C ugnsvärme. Låt pajen svalna. Garnera med ananaskörsbär.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5